Valitse maa kaupallisia ja paikallisia tietoja varten

Inspiration to
smart transports

Vehcon uutiset, trendit ja kokemukset kuljetuksista ja tietotekniikasta

ALOITA ANALYYSILLÄ

IT-strategia

MARKKINA

Etkö ole täysin tyytyväinen kalustonhallintaratkaisuusi? Ennen kuin ratkaisua päätetään vaihtaa, markkinasta on tehtävä pienimuotoinen analyysi. Analyysi auttaa tunnistamaan eri toimijat. Silloin voitte ottaa heihin yhteyttä hyvissä ajoin ja arvioida objektiivisesti, takaako toimittajan vaihtaminen sinulle paremmin tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

SISÄINEN YMPÄRISTÖ

Ajoneuvojen tietokoneet on usein vain yksi osa monimutkaista järjestelmää. Muista huomioida nykyisen ratkaisusi kaikki näkökulmat; käyttäjien käyttämä ohjelmisto, siihen liittyvä kuljetushallintajärjestelmä, ajoneuvotietokoneet, muut liitetyt ohjelmistot ja kuljettajien käyttöliittymä. Tunnista päällekkäiset tiedot ja prosessit, jotka tuhlaavat työntekijöiden aikaa. Analysoi myös kaikki paperiasiakirjat, joita käytetään päivittäisen toiminnan hallintaan. Ne voivat paljastaa vikoja ja puutteita nykyisestä ohjelmistosta.

 

NYKYINEN RATKAISUSI

On tärkeää analysoida myös nykyinen ratkaisusi (jos sellainen on). Käyttäjät eivät yleensä täysin hyödynnä ohjelmiston kaikkia toimintoja. Joskus siis saattaa jäädä käyttämättä sellaisia toimintoja, joista voisi olla sinulle hyötyä. Luetteloimalla ne kaikki saat objektiivisen kuvan nykyisestä ratkaisustasi.

TYÖNTEKIJÖIDEN MIELIPITEET

Tarpeita arvioitaessa on aina hyödyllistä haastatella eri ihmisiä, jotka käyttävät Fleet Management -järjestelmää yrityksessä: kuljetuspäälliköitä tietenkin, mutta myös henkilöitä, jotka hallinnoivat työaikoja ja palkkoja, ajoneuvoja ja kuljettajia. Heidän mielipiteensä nykyisestä ohjelmistosta ja sen puutteista auttavat sinua arviomaan yrityksesi todelliset tarpeet.

KOLLEGOITTESI TYÖKALUT

Vaikka sinulla ei vielä ole Fleet Management -ratkaisua, älä laiminlyö tätä vaihetta. Kollegasi todennäköisesti käyttävät erilaisia työkaluja kompensoidakseen ohjelmiston puuttumista. Olipa kyse laskentataulukoista, lomakkeista, tarkistuslistoista tai vastaavista, luetteloi ne ja tee merkintä niiden tarkoituksesta. Sinun tehtäväsi tulee olemaan tarjota vaihtoehto näille KOLLEGOITTESI TYÖKALUT Tällä markkinan, käyttäjien mielipiteiden ja nykyisen järjestelmän tietojen analysoinnilla saat käyttöösi kaikki tarvittavat tiedot yrityksen ”ihanteellista ratkaisua” varten. Jälleen, jos sinulla ei talon sisäistä osaamista, saattaa olla hyvä käyttää ulkoista teknistä asiantuntijaa tai konsulttia tekemään hyvä analyysi tarpeistasi.

Mitä enemmän kuljetusyritys haluaa optimoida toimintojaan, sitä enemmän IT-työkaluja siihen yleensä tarvitaan. Jotkut unohtavat, että kaikkien näiden ohjelmistojen tulee kommunikoida keskenään, jotta tietoja ei tarvitse syöttää aina uudelleen. On myös yleistä, että yritysostojen ja uudelleenjärjestelyjen kautta yritykset ajautuvat tilanteeseen, jossa on paljon erilaisia työkaluja ja järjestelmiä, joita ei voi integroida keskenään. Jos olet tällaisessa tilanteessa, tee luettelo kaikista työkaluista, unohtamatta Excel-taulukoita, joita työntekijät ovat laatineet ongelmiensa ratkaisuun. Piirrä sitten kartta järjestelmistäsi ymmärtääksesi paremmin yrityksen kaikki tietovirrat.

Katso filmejä, jotka esittelevät Co-Driver, meidän ratkaisumme ja tapoja, kuinka asiakkaat käyttävät järjestelmäämme.
Katso nykyiset tai aiemmin esiintyneet käyttöhäiriöt.