Valitse maa kaupallisia ja paikallisia tietoja varten

Inspiration to
smart transports

Vehcon uutiset, trendit ja kokemukset kuljetuksista ja tietotekniikasta

Parempia tuloksia taloudellisella ajotavalla: miten hyödynnät tuloksia ja kannustat kuljettajia?

IT-strategia

Tärkeä aihe monelle asiakkaallemme on hyvien ja huonojen tulosten käsitteleminen ja se, pitäisikö hyviä tuloksia saaneita kuljettajia jotenkin palkita. Eco-Driving-hankkeissa on kyse ihmisten johtamisesta, ja kokemuksemme mukaan parhaiten suoriutuvien tai eniten kehittyneiden kuljettajien palkitseminen on yleensä fiksua. Lahjakortti, arpajaislippu, ekskursio parhaalle joukkueelle tai jopa rahapalkinto. Palkinnosta riippumatta tärkeintä on tulosten huomioiminen!

Johtamistutkimuksessa ollaan yleensä yksimielisiä siitä, että palkitseminen on tehokkaampaa kuin rankaiseminen. Joidenkin tutkimusten mukaan muulla kuin rahapalkkiolla on toisinaan myönteisempi vaikutus, koska silloin työntekijät reagoivat tunteellisemmin. Yleensä kuljettajat ovat ylpeämpiä hyvin suoriutuneen joukkueen voittamasta retkestä kuin rahapalkinnosta.

Vehco-customer-bring

On myös tärkeää tarjota neuvoja ja lisäapua niille, jotka ovat jääneet muista jälkeen. Huolehdi siitä, että he tietävät, miten pienillä muutoksilla suoritusta voi parantaa ja kysy, mistä syystä he eivät toimi niin. Saattaa hyvinkin olla, että taustalla on jokin mekaaninen ongelma tai jokin muu tekijä, johon he eivät itse pysty vaikuttamaan. Jos näin ei ole, lisäkoulutus tai tuki saattavat olla tarpeen. Yleensä 10–20 % henkilökunnasta ei ole kiinnostunut hankkeeseen osallistumisesta ja tarvitsee henkilökohtaisempaa lähestymistapaa.

"Yleisin säästö on noin 2 dl 10 kilometrillä eli noin 5–7 %. Tärkeintä kuitenkin on, että ajoneuvoja ajetaan turvallisemmalla tavalla ja että kaluston kuluminen on vähentynyt hankkeen myötä. Jotkut kuljettajista, jotka ovat oppineet ajamaan ”oikealla” tavalla, pitävät ajamista nyt paljon mukavampana, eikä taloudellinen ajotapa ole ollut yhtään hitaampi.”

Fredrik Lotzner, kuljettajien/kaluston tiimipäällikkö, Dagab Backa 

 

Katso filmejä, jotka esittelevät Co-Driver, meidän ratkaisumme ja tapoja, kuinka asiakkaat käyttävät järjestelmäämme.
Katso nykyiset tai aiemmin esiintyneet käyttöhäiriöt.