Valitse maa kaupallisia ja paikallisia tietoja varten

Yrityksen historia

Vehco perustettiin tammikuussa 2001, jolloin idean kehittäjä Anders Tingström tuli yritysideansa kanssa Chalmersin yrittäjäkouluun. Perustajajäseniä olivat Anders Tingström ja kolmen koulun oppilaita Mattias Hedlund, Magnus Gunnergård ja Martin Lackéus.

Elokussa 2002 tuotiin Co-Driver ruotsalaisille markkinoille ja samalla se esiteltiin Elmia-messujen kuorma-auto-osastolla Jönköpingissä vuonna 2002. Heti sen jälkeen tehtiin ensimmäiset asennukset asiakkaan luona. Vehcon ensimmäinen asiakas oli B Andersson Åkeri AB, Göteborgin kalasataman liikennöitsijä, jolla on parinkymmenen kuorma-auton laivue. Vuosi 2003 merkitsi Vehcolle kaupallista läpimurtoa lukuisien uusien asiakkaiden muodossa. Vuonna 2004 tuli Co-Driverista alansa johtava tuote Ruotsin markkinoilla. Vuodet 2005–2008 olivat Vehcolle erittäin voimakasta kasvun aikaa ja asiakkaiden määrä moninkertaistui. Vuonna 2009 hankittiin Danska Comlog A/S ja sen myötä Vehcosta tuli johtava toimija Pohjoismaissa raskaiden ajoneuvon mobiilitiedonsiirrron alalla. Samaan aikaan otettiin ensiaskeleita uudella markkinasektorilla - linja-autot - jonka myötä sopimus Tukholman Busslink-yhtiön kanssa koskien tuhatta yksikköä. Vuoden 2011 aikana hankittiin ranskalainen ELOmobile, minkä tarkoituksena oli laajentaa reviiriä Eurooppaan ja kasvattaa tuotetarjontaa.

Vuosien varrella Vehco on saanut useita arvovaltaisia huomionosoituksia ja kunniapalkintoja. Niiden joukossa myös kuningas Kaarle XVI Kustaan 50-vuotisrahaston palkinto toiminnastaan ympäristön hyväksi, mikä perustuu Vehcon tuotteilla saavutettuihin polttoainesäästöihin asiakkaiden keskuudessa. Vehco on myös saanut Dagens Industrin erityismaininnan nopean kasvun yrityksenä. Tämä huomionosoitus perustuu yksinomaan taloudellisiin saavutuksiin, kuten kasvutahti tai voittojen säilyttäminen. Myös Vehcon asiakkaat ovat saaneet palkintoja satsauksistaan Co-Driveriin. Fågelsta Åkeri sai esimerkiksi Vuoden ilmansuojelija -palkinnon toteuttaessaan "suhteellisen halvan toimenpiteen, joka on vaikuttanut merkittävästi polttoaineen kulutukseen".
Vuoden 2014 aikana esiteltiin Vehco 4, joka on ensimmäinen kaikilla Vehcon markkina-alueilla yhteisesti tarjottava tuotealusta. Vuoden 2015 aikana esiteltiin perävaunujen paikannukseen ja lämpötilan valvontaan tarkoitettu Vehco Asset.

Katso filmejä, jotka esittelevät Vehcon, meidän ratkaisumme ja tapoja, kuinka asiakkaat käyttävät järjestelmäämme.
Katso nykyiset tai aiemmin esiintyneet käyttöhäiriöt.